Doğusunda  Altınlı Köyü, Eynedolu Merası, Boğalı Dağı ve Baldıran Yaylası, Batısında Engüles Dağı, Abacı Köyü ve Yaylasaray( Tasna) Yaylası,  Güneyinde Beldağı Köyü, Kuzeyinde Yaylasaray, Elmakırı, Akınoğlu beldesi vardır.

       Bütün çevresi ormanla kaplı, yemyeşil dağ ve tepelerle çevrili doğal güzelliğe sahip köyümüz gerçekten bir ‘Yuva’dır. Kısmen düzlüklerin bittiği yamaçların başladığı alanlarda evler yapılmış olduğu dikkati çekmektedir.

 

 

Tarıma uygun arazisi çok az olan köyümüzde 1970li yıllara kadar hayvancılık revaçtayken  daha sonra hemen her aileden bir erkeğin inşaat işlerinde çalışmaya mecbur kaldığı  bir gerçektir. 1969 yılından itibaren Almanya, Hollanda ve Fransa’ya giden işçilerin yanı sıra önce Turhal’a göç vermeye başlamıştır. 1980li yıllardan itibaren ise İstanbul ve İzmir , Bursa gibi yerlerde de köylülerimiz iş sahib olarak çalışmakta ve ikamet etmektedirler.

Tarıma uygun arazinin az olması dışarıda işçilik yapılmasına vesile olmuştur. Bu nedenle ustasız aile yoktur.

Ayrıca değirmen, demir ve ağaç işleri, ahşap yapı ustalığında civarda ustalıklarıyla ünlü insanlar da vardı. Bu ustaların önemli bir kısmı eski yıllarda yaptıkları işlerle tanınmışlardır. Bazıları hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Değirmen yapımı ve değirmen taşı yontmacılığı Musa-Kadir-Şevket-Kazım-*Mustafa İyimaya,

Ağaç oyma ve el sanatları ustalığında  Ragıp - Zekeriya Gümüş

Ahşap ev yapımında Ahmet Eyimaya ve Ahmet Gümüş

Demir , kaynak  ve ateşli silahlar tamirat ustalığında Halil Usta (Halil İyimaya), Kaynak işleri : Şevket-Şevki-Mustafa İyimayalar.

Betonarma (yeni inşaat biçimi) Osman, Necati, Hüseyin Gümüş.Bu alanda daha ileri teknoloji kullanım bilgisine sahip müteahhitlik işleri de yapan ve çok yönlü insanlarımızdan Fikri ( Fahri) İyimaya dikkati çekmektedir.

Elektrik, elektronik ve mobilya, boya  ve iç mimari işleri Osman oğlu Halit Gümüş ...